Zajedno za bolju zajednicu

Program „Zajedno za bolju zajednicu“ provodi se u okviru trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge za razdoblje od 2020. – 2022.

Program ima za cilj smanjiti socijalnu isključenost i siromaštvo djece i mladih iz socijalno osjetljivih skupina putem pružanja inovativnih usluga – razvoja socijalnih i životnih vještina i uključivanja u zajednicu putem volontiranja i humanitarnog rada.

Aktivnosti:

Radionice socijalnih vještina – razvijaju se komunikacijske vještine, podiže samopouzdanje i samopoštovanje, uči se kako prihvatiti obaveze i kako uspostaviti odgovornost, razvijanje bliskosti i partnerski odnosi, donošenje vlastitih odluka,  razvijanje vlastitog identiteta i integriteta, vještine socijalne interakcije, razvijanje asertivnog ponašanja, metode nošenja i rješavanja problema

Radionice životnih vještina – radionice kulinarstva (osnove kuhanja s naglaskom na zdravu prehranu), radionice vrtlarstva (Kako u domu/na balkonu uzgojiti začinsko bilje te jednostavnije povrće), radionice Uradi sam (kako obojati i/ili restaurirati namještaj, kako oličiti sobu, sitni kućanski popravci, šivanje i štrikanje, izrada uporabnih predmeta i sl.)

Radionice usmjerene preventivnim aktivnostima – Edukacije i predavanja na temu mentalnog zdravlja s ciljem prevencije ovisnosti, edukacije na temu prevencije nasilja s naglaskom na elektroničko nasilja. 

Uključivanje u zajednicu – Obuhvaća radionice upoznavanja sa volontiranjem, važnosti volontiranja i njegovog značaja. Kroz program omogućujemo korisnicima uključivanje u volonterske programe sukladno njihovim željama i potrebama.

Projekt financira: Ministarstvo rada, mirovnskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 495.000,00kn

Godina: 2020. – 2022.