O nama

Ukratko

Udruga Carpe Diem osnovana je u cilju unapređivanja kvalitete života, doprinosu opće dobrobiti zajednice te poticanja i razvoja kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih. Kroz aktivnu ulogu u zajednici potičemo pozitivne društvene promjene koristeći zajedničke vrijednosti kao što su timski rad, profesionalnost i jednake mogućnosti.

Carpe Diem izgrađuje održivo društvo kroz neformalno obrazovanje, jačanje ljudskih resursa, razvoj kapaciteta zajednice njegujući toleranciju i pravednost. Vrijednosti naše organizacije su timski rad, zajedništvo i umreženost; stručnost, odgovornost i učinkovitost u radu; socijalna uključenost; aktivno građanstvo; partnerstvo i suradnja; cjeloživotno učenje; inovativnost i održivost.

Područja djelovanja udruge

DJELATNOSTI

Udruga najvećim dijelom radi s mladima pokrivajući sva područja života mladih kako bi doprinijeli razvoju boljih uvjeta života mladih na području Karlovačke županije. Od osnivanja 2005. godine, udruga Carpe Diem provela je preko 80 projekata, programa i inicijativa, pokrenula je brojne promjene u gradu. Ono što smatramo našim najvećim uspjehom su aktivne mlade osobe koje su našle sebe i smisao u životu, koje zadnjih godina organiziraju različita događanja u Karlovcu. Jedan od najbitnijih projekata kojeg Carpe Diem vodi je Centar za mlade u Grabriku od 2008. godine koji je postao primjer dobre prakse u Hrvatskoj, ali i u Europi kroz koji informiramo, educiramo i osnažujemo mlade za aktivno sudjelovanje u društvu te jačamo njihove kompetencije za život.

Od 2021. godine udruga Carpe Diem vodi i društveno kulturni centar koji se zove Prostor(i)ja i nalazi se u centru grada Karlovca, u ulici Mije Krešića 4. Jedno od važnijih područja djelovanja udruge je i razvoj volonterstva te godišnje, u našim aktivnostima, sudjeluje oko 60 volontera. Također, od 2014. godine u udruzi Carpe Diem, svake godine ugošćujemo po 3 stranih volontera koji dolaze na godinu dana kroz program Europskih snaga solidarnosti. Više o našim projektima možete pronaći ovdje.

Osnovno

Puni naziv: CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih

Sjedište: Vrbanićev perivoj 4, 47000 Karlovac

Datum osnivanja: 18.11.2005.
Datum upisa u registar: 08.12.2005.
Registarski broj udruge: 04000902
OIB: 75807908806

IBAN: HR9424020061100452084
SWIFT: ESBCHR22
Banka: Erste & Steiermärkische

Suzana Šnajdar – predsjednica U.O.

mr.sc. Ivan Delić – član U.O.

Mario Protulipac – član U.O.

Tim

Osnivačica i predsjednica udruge, zaposlena u udruzi od 2008.g. Dugogodišnje iskustvo u radu civilnog društva je izgradila kroz volonterski rad u Udruzi likovnih autora Karlovac, Carpe Diem, Bratstvo svetog Mihovila te nekoliko različitih udruga i institucija u Karlovcu. Zaposlena je kao voditeljica Centra za mlade u Grabriku i lokalnog volonterskog centra VolonterKA. U životu cijeni toleranciju, altruizam i slobodu u svim segmentima.

alex@carpediem.hr

 

Od 2008.g. volontira u udruzi Carpe Diem, 2010.g. zaposlen je kao voditelj Info centra za mlade, a od 2020. vodi društveni centar Prostor(i)ja.

U udruzi Carpe Diem radi kao voditelj Info centra za mlade Karlovačke županije i medijski tehničar na projektu „Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu“. U slobodno vrijeme voli fotografirati i snimati.

 

Zaposlen kao koordinator Centra za mlade u Grabriku i kao voditelj programa “Zajedno za bolju zajednicu”. Dugogodišnje volontersko iskustvo je započeo u srednjoj školi kroz uključivanje u brojne karlovačke festivale. Zadnjih par godina aktivno volontira za udrugu Carpe Diem i DrONe. Uživa u promatranju ljudi i odnosa među njima kao i u sviranju gitare i istraživanju svijeta oko sebe. 

 

Zaposlena kao koordinatorica međunarodnih aktivnosti. Dugogodišnje volontersko iskustvo započela je u srednjoj školi sudjelujući u organizaciji festivala Kinokluba Karlovac, udruge Carpe Diem i Studio 8. U slobodno vrijeme se bavi kuglanjem, voli čitati kriminalističke romane i gledati sitcome.

 

Dugi niz godina aktivna je u radu s mladima, a u udruzi Carpe diem pisala je za portalzamlade.info, sudjelovala u Festivalu ArtiKA te mentorirala ESC volontere iz Francuske. Trenutno je zaposlena na programu "Zajedno za bolju zajednicu" te radi na promociji Centra za mlade Grabrik kao zaposlenica partnerske organizacije Kinoklub Karlovac.

 

Zaposlena kao koordinatorica na projektu "Čitanje je važno, uključuje nas snažno". Kada nije zatrpana administracijom posebnu pozornost posvećuje biljkama i životinjama.