Otisnuti pokreti – uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu

Opći cilj projekta bio je socijalno uključivanje mladih u nepovoljnom položaju kroz razvoj kreativnih i socijalnih vještina i znanja putem umjetničkih radionica.

Specifični cilj projekta je pridonijeti razvoju individualnih sposobnosti sudionika – mladih u nepovoljnom položaju i njihovoj boljoj integraciji u društvo kroz kreativne i umjetničke aktivnosti te im omogućiti bolji pristup kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima. Stoga je tijekom provedbe projekta ciljana skupina posjetila Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu – odjel grafike, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Gliptoteku u Zagrebu, sudjelovala na otvorenjima izložbi u galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu i susrela se s umjetnicima te posjetila plesne festivale u Zagrebu, Platformu mladih koreografa i Tjedan suvremenog plesa.
U projektu su se provodile radionice keramoskulpture, umjetničke grafike i primijenjene grafike te radionice suvremenog plesa.

Ciljana skupina ovog projekta su mladi u dobi od 15 do 25 godina, njih ukupno 32 s naglaskom na mlade iz sustava socijalne skrbi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 832.676,58 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 707.775,10 HRK (85%). Iz državnog proračuna Republike Hrvatske je financirano preostalih 15%.

Projekt provodila je udruga Carpe Diem s partnerima. To su: Udruženje likovnih stvaralaca Zaprešić, Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac i Gradski muzej Karlovac.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost udruge Carpe Diem.