Most prema uspjehu

27 September 2017
No Comments
890 Views
„Most prema uspjehu“ projekt je udruge O.A.Z.A. iz Zagreba u kojem je udruga Carpe Diem partner.

Specifični cilj projekta jest doprinijeti razvoju društvenog poduzetništva kroz unapređenje kapaciteta uključenih udruga, razmjenu iskustava partnera te edukaciju ciljanih skupina i promociju koncepta društvenog poduzetništva općoj javnosti.

Ciljana skupina su nezaposlene osobe, članovi obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata, mladi, žene, pripadnici romske nacionalne manjine.
Pripadnici ranjivih skupina na tržištu rada uključit će se u projekt kao polaznici edukacija usmjerenih unapređenju i stjecanju stručnih i poslovnih sposobnosti i vještina.

Program rada s ciljanim skupinama bit će koncipiran na način da polaznici dolaze na edukacije koje će se održavati jednom tjedno (s početkom u siječnju) kroz tri mjeseca u prostorijama udruge Carpe Diem. Edukacije će biti usmjerene na promicanje koncepta društvenog dobra i održivog razvoja kroz teme:

  • Motivacija i određivanje svog potencijala

  • Vještine, životne navike i karakter

  • Vrijednosti i vještine koje su temelj društvenog poduzeća

  • Koncipiranje i planiranje društveno poduzetničke ideje


Start-up akademija o poduzetništvu od strane Razvojne agencije Zagreb, čiji se program sastoji od razrade poslovne ideje, zakonodavnog okvira i pravnih oblika poduzetništva, upravljanja ljudskim potencijalima, računovodstva i financija, prodaje i marketinga, razrade poslovnog plana, upoznavanja s mogućnostima potpore i sufinanciranja.

Specijalistički seminari pružit će polaznicima poduzetničke vještine koje će, u kombinaciji s ranije usađenim društvenim vrijednostima oblikovati uspješne buduće društvene poduzetnike.
Zadnji dio programa predstavlja prijenos iskustava dobre prakse, a obuhvatit će posjete drugim društvenim poduzećima gdje će se na praktičnim primjerima moći vidjeti što kako poslovati i što je potrebno za uspješno društveno poduzeće.

Projekt financira EU iz ESF fondova i Ministarstvo rada a ukupna vrijednost projekta je 731.369,09 HRK u razdoblju od  1.6.2017. – 31.5.2018. godine.

  

 

Neki od naših projekata