Job Club for Youth – Karlovac

Udruga Carpe Diem provodila je EU projekt ”Job Club for Youth – Karlovac” od 2015. do 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 78.906,72 eura, gdje sufinanciranje Europske unije kroz Europski socijalni fond iznosi 68.814,00 eura (87,21%). Projekt se provodio u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Hrvatskim zavodom za zapošljavanjePodručnim uredom Karlovac.

Opći cilj projekta je smanjiti broj nezaposlenih mladih, dok je njegov specifični cilj razviti usluge za nezaposlene mlade kroz koje će mladi stjecati vještine traženja posla i dodatna znanja potrebna na tržištu rada. Ciljna skupina je 96 mladih nezaposlenih osoba u gradu Karlovcu u dobi od 15 do 29 godina.

U sklopu projekta osnovan je Klub za zapošljavanje kroz koji su mladi stjecali vještine traženja posla. Sudjelovanjem u Klubu za zapošljavanje naučili su kako napisati CV i motivacijsko pismo, gdje i kako tražiti oglase za posao, kako kontaktirati poslodavce i kako se ponašati na razgovoru za posao. Trening kroz Klub za zapošljavanje traje 3 tjedna. Prva dva tjedna trening se održava u grupi, a treći tjedan individualno.

U sklopu projekta napravilo se i istraživanje o potrebama za dodatnim znanjima na tržištu rada koja bi mladi trebali imati. Na temelju istraživanja izradila se baza koja sadrži imena 10 stručnjaka koji su nakon završetka projekta volonterski radili s mladima na stjecanju tih znanja.

Godina: 2015. – 2016.

Više informacija o EU projektima možete pronaći na stranici www.strukturnifondovi.hr.

Europski socijalni fond