Festival ArtiKA

ArtiKA festival je happening s ciljem oživljavanja najužeg središta grada Karlovca zajedničkom suradnjom umjetnika različitih profila, iz različitih sredina i građana Karlovca. Zamišljen je kao umjetnost na otvorenom prostoru grada – animiranje trgova, ulica i parkova zajedničkom prezentacijom likovnih umjetnika (slikara, kipara, fotografa), plesača, glazbenika, pjesnika, video umjetnika itd., kao doprinos u ostvarivanju cjelovitijeg kulturnog identiteta i prepoznatljivosti grada.

Kroz oživljavanje, poticanje te interakciju sudionika ovog umjetničkog projekta, umjetnika i građana Karlovca, zajedničkom će suradnjom gradski prostor pretvoriti u alternativnu umjetničku četvrt – umjetničke galerije, plesne i glazbene scene, multimedijalnu scenu, fotosession… Umjetnici bojom, oblikom, pokretom, svjetlošću, riječju i zvukom doprinose vitalizaciji gradskog prostora.

ArtiKA nudi niz umjetničkih događanja kroz kvalitetan i raznoliki program bez pritiska i žurbe da se stigne s jednog događanja na drugi. Ovo je opuštena varijanta i prilika da se vide umjetnici različitih profila, besplatno, bez formalnosti, koji na licu mjesta rade i razgovaraju o svojim djelima te potiču prolaznike da se i sami uključe u stvaralaštvo.

ArtiKA festival održava se jednom godišnje u ljetnim mjesecima, na otvorenom u centru grada Karlovca. Okuplja različite umjetnike, ljubitelje umjetnosti svih dobnih skupina te građane koji sudjeluju u većini aktivnosti.

 Godina: 2006. – danas