ZZBZ II i svijet zanimanja kroz dječju radionicu u JVP Karlovac!

Uzbudljivi zvukovi sirena i plamen koji pleše na vrhu vatrogasnih vozila – to su samo neki od doživljaja koje su djeca doživjela na jučerašnjoj dječjoj radionici “Upoznavanje sa Zanimanjima” u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Karlovac.

22. veljače 2024. godine, JVP Karlovac otvorila je svoja vrata mališanima kako bi ih upoznala s raznolikim svijetom tog zanimanja, s posebnim naglaskom na vatrogasce i njihovu nesebičnu službu zajednici. Djeca su imala priliku zaviriti u svaki kutak postrojbe, od vatrogasnog voznog parka do kontrolne sobe i muzeja, gdje su se upoznali sa svim aspektima vatrogasne službe.

Kroz praktične aktivnosti i demonstracije, djeca su imala priliku osjetiti svijet odraslih i razumjeti važnost različitih zanimanja u društvu.


Događaji poput ove dječje radionice ne samo da pružaju djeci priliku za zabavu i učenje, već i potiču međusobno razumijevanje i poštovanje prema različitim zanimanjima. JVP Karlovac se ponosi što može doprinijeti obrazovanju mladih i nadamo se da će ova inicijativa potaknuti nove generacije da slijede svoje snove i istraže raznolike mogućnosti koje imaju pred sobom.

Radionica i posjet organizirani su u sklopu provedbe prve godine trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ pod nazivom „Zajedno za bolju zajednicu II“ Ovaj program financira „Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike“.

Sadržaj ove publikacije, programa, izloška, video ili audio materijala u isključivoj je odgovornosti Udruge Carpe Diem i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.