ERASMUS+ trening RevolutionaREE

Evo ovom prilikom bi htjeli s vama podjeliti iskustvo s našeg ERASMUS+ treninga “RevolutionaREE” koji se održao od 3.12 – 10.12.2022.

Tema treninga bio je rad s nezaposlenim mladima, preciznije kapacitiranje i osnaživanje youthworkera za rad s nezaposlenim mladima. Na treningu su prisustvovali mladi iz Makedonije, Španjolske, Turske, Grčke, Cipra, Italije i Hrvatske te smo imali priliku razmotriti situacije vezane uz zapošljivost mladih u svim državama sudionicama. Osim toga, sudionici su ušli i u uloge istraživača, ispitujući mišljenja ljudi u karlovačkoj lokalnoj zajednici vezana uz razna pitanja zapošljavanja mladih. Imali su priliku i intervjuirati lokalne poslodavce o prednostima i izazovima zapošljavanja mladih osoba.


Kroz trajanje treninga, sudionici su osmislili i projektni prijedlog s ciljem unaprijeđivanja zapošljivosti mladih osoba, te su ga iznjeli “Zmajevima”, odnosno lokalnim ljudima sa dugogodišnjim iskustvom pisanja i provođenja svih vrsta projekata, koji su im potom podijelili savjete i konstruktivne kritike vezane uz njihov projektni prijedlog. I naravno pohvalili nove i kreativne ideje.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost udruge Carpe Diem.