Kreativno pisanje “jedan na jedan”

Aktivnosti koje se održavaju kroz projekt “Čitanje je važno, uključuje nas snažno” UP.02.1.1.15.0076, nastavilse su se i ovu srijedu, 25.5.2022. kada je Darko Lisac održao sedmu radionicu kreativnog pisanja.

Obzirom da se ova, unaprijed terminski zadana, radionica održala isti dan kao i maturijada te su naši polaznici u većem broju prisustvovali upravo toj manfestaciji, jedna je polaznica imala priliku proći radionicu individualno s voditeljem. Voditelj Darko Lisac s polaznicom je razgovarao o različitim žanrovima u književnosti, predočio neke od primjera te uputio polaznicu u pisanje kratkog uvodnog scenarija u dva stila – u jednom stilu po vlastitom izboru pisala je na radionici, a pisati u drugom stilu, također po vlastitom odabiru, dobila je za domaću zadaću.

Nositelj projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno” UP.02.1.1.15.0076.  je Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, a provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom Carpe Diem u vremenskom periodu od 16. rujna 2021. do 16. rujna 2023. g. Posebni cilj projekta je dostupnost čitalačkih programa i materijala osobama izvan mjesta boravka / stanovanja te je projektom planirana nabava bibliobusa koji će pružati usluge pokretne knjižnice na području cijele Karlovačke županije.