Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca

30 March 2018
No Comments
608 Views
Provedbom projekta „Zavrti promjenu - projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ doprinosi se razvoju i promociji održivih i kvalitetnih volonterskih programa u odgojno - obrazovnim ustanovama temeljenim na principima rada s mladima, s naglaskom na visoki stupanj participacije srednjoškolaca u samoj implementaciji volonterskih programa, kao i na umrežavanje dionika u lokalnim zajednicama: Zagrebu i Karlovcu. U Karlovcu suradnici na projektu su Ekonomsko-turistička škola, Tehnička škola, Dom za odgoj djece i mladeži i Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor.

Ciljevi projekta:
-Unaprijediti kapacitete organizatora volontiranja za razvoj i provedbu volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama temeljenih na principima rada s mladima
-Povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama temeljenih na principima rada s mladima u dvije lokalne zajednice: Zagrebu i Karlovcu.

Tokom projekta planirana je edukacija za volontere koji provode edukativne radionice za mjesto „Suradnik/ca u radu s mladima“ . Također održati će edukacija o menadžmentu volontera, te „Uvod u rad s mladima“ za stručne suradnike iz odgojno-obrazovnih ustanova.

Projekt provodi udruga Ambidekster klub u partnerstvu s Mrežom mladih Hrvatske, udrugom Carpe Diem te XII. gimnazijom Zagreb.

Ukupna vrijednost projekta je 907.678,79 kuna, financira ga Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge vlade RH.

Neki od naših projekata


Untitled
07
06
04
Zavrti Promjenu
01