KAoperativa

KAoperativa je savez udruga u području nezavisne kulture.

Okupljanjem u mrežu KAoperativa po prvi puta su se u Karlovcu okupile organizacije civilnoga društva koje se bave nezavisnom kulturom s ciljem unaprjeđenja uvjeta za rad i razvoj lokalne nezavisne kulturne scene. Uz to, ovim putem se kontinuirano pozivaju i potiču građani na uključivanje u život zajednice i to na način da prate, izvješćuju, komentiraju i daju prijedloge za unaprjeđenje stanja na lokalnoj razni, prvenstveno za kulturna i društvena pitanja.

Želja nam je da se lokalna samouprava odazove i zajedno s građanima i gradskim tvrtkama radi na otklanjanju i unaprjeđenju konkretnih situacija. Na ovaj način građani prestaju biti promatrači, već se i aktivno uključuju u razrješenje problema u zajednici.

Misija KAoperative je povezivanje i djelovanje na unaprjeđenju položaja organizacija civilnoga društva koje djeluju u području nezavisne kulture u materijalnom (prostor, oprema, financije) i programskom smislu, te ostvarivanje boljih uvjeta za rad i razvoj nezavisne kulturne scene u Karlovcu uz utjecaj na kulturnu politiku, prijenos primjera dobre prakse te povezivanje s ostalim mrežama, udrugama i inicijativama u Hrvatskoj i šire.

Godina: 2013. – danas