Interkulturalna večer u Centru za mlade u Grabriku

3 volonterke iz Turske udruge Carpe Diem – Didem, Doga i Mina priređuju interkulturalnu večer na kojoj će predstaviti Tursku.

U četvrtak, 25. siječnja 2024. u 18 sati u Centru za mlade Grabrik bit će održana interkulturalna večer na kojoj će biti predstavljena Turska, zemlja iz kojih dolaze strane volonterke udruge Carpe Diem preko programa Europske snage solidarnosti.

Didem, Doga i Mina, mlade volonterke koje borave u Karlovcu do srpnja ove godine, pripremit će kratku prezentaciju o svojoj državi Turskoj te gradu Istambulu, od kuda i dolaze te tradicionalna jela i slastice iz Turske.

Volonterke su stigle u Karlovac u srpnju 2023. te ostaju 12 mjeseci. Njihovi zadaci su održavanje kreativnih radionica za mlade, informiranje mladih te provođenje aktivnosti sa djecom i mladima – azilantima iz Sirije.

Europske snage solidarnosti program su Europske unije za jačanje solidarnosti u raznim područjima: od pomoći osobama u nepovoljnom položaju i pružanja humanitarne pomoći do angažmana za zdravlje i okoliš u EU-u i šire. Program mladima pruža priliku da odgovore na potrebe zajednice, daju konkretan doprinos društvu i pritom stječu neprocjenjivo iskustvo i razviju nove vještine. Udruga Carpe Diem akreditirana je i kao organizacija koja šalje hrvatske volontere u inozemstvo i kao organizacija koja prima strane volontere.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u četvrtak navečer i pobliže upoznaju Tursku i Istanbul.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost udruge Carpe Diem.