15. rođendan Centra za mlade Grabrik

U sklopu proslave 15. rođendana Centra za mlade Grabrik održana je Javan tribina „Mladi pitaju“.

Gosti javne tribine bili su: Državna tajnica Željka Josić, dr. med – Središnji državni ured za demografiju i mlade, Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, dipl. Ing arh, Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, prof., Agencija za mobilnost i programe EU, Lorena Barić viša stručna savjetnica u Odjelu za Europske snage solidarnosti.

Na tribini mladi su postavljali pitanja donositeljima odluka o stanovanju mladih, građanskom odgoju i obrazovanju, o javnom prijevozu u Karlovačkoj županiji, kao i pitanja o prilikama mobilnosti za mlade i nacionalnom programu za mlade.

Uoči tribine službeno je otvorena izložba 15 godina Centra za mlade Grabrik na kojoj je prikazan rad Centra za mlade kroz 15 godina djelovanja. Posjetitelje tribine i izložbe na ulazu je čekala Vremenska kapsula u koju su mogli staviti predmet ili pozitivnu poruku za centar. Što će se sve naći u vremenskoj kapsuli saznat ćemo za 20. rođendan centra kada će se kapsula otvoriti.

Nakon tribine i izložbe održan je Kviz “Sve ostalo” na kojem je sudjelovalo 6 timova. Pobjedu je odnio tim pod nazivom “Tićulica Dzonus”. Ostatak dana proveli smo u opuštenom druženju i igranju društvenih igara. Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim posjetiteljima proslave 15 rođendana Centra za mlade Grabrik i svima koji ga podržavaju zadnjih 15 godina.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost udruge Carpe Diem.