Predavanje u Društvenom centru Prostor(i)ja

U Društvenom centru Prostor(i)ja započinje ciklus tematskih predavanja za građane koja će se održavati tijekom listopada. Prvo predavanje pod temom Karlovački demografski trendovi održat će se u utorak, 4.10.2022. s početkom u 19:30 sati.


Kakvi su demografski trendovi u našem gradu, kako je bilo prije i kako će se trendovi nastaviti u budućnosti tema je prvog tematskog predavanja za građane, a kroz koje će nas voditi Dražen Cukina, gradski vijećnik. Na predavanju će građani moći čuti iz prve ruke rezultate prošlogodišnjeg popisa stanovništva, ali i projekcije za budućnost – da li se trend pada broja stanovništva može zaustaviti.

Predavanje se održava u Društvenom centru „Prostor(i)ja“ u ulici Mije Krešića 4 koji je uređen i otvoren kroz projekt Partnerstvo za prostor, udruge Carpe Diem. Osim za organizacije civilnog društva, Društveni centar „Prostor(i)ja“ otvoren je i za širu javnost, za zainteresirane građane, a kroz ova tematska predavanja vjerujemo da će građani upoznati prostor i dalje ga koristiti za informiranje, ali i sudjelovati u kreiranju sadržaja.

Projekt ;Partnerstvo za prostor; UP.04.2.1.07.0159 ukupne vrijednosti 1.757.330,43 kuna je financiran bespovratnim sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.493.730,87 kuna (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 263.599,56 kuna (15%). Projekt je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost udruge Carpe Diem.