Prvi dan “Festivala ArtiKA”

Jučer, 6. srpnja održan je prvi dan festivala ArtiKA. Festival je happening s ciljem oživljavanja najužeg središta grada Karlovca zajedničkom suradnjom umjetnika različitih profila, iz različitih sredina i građana Karlovca. Zamišljen je kao umjetnost na otvorenom prostoru grada – animiranje trgova, ulica i parkova zajedničkom prezentacijom likovnih umjetnika, plesača, glazbenika, pjesnika, video umjetnika.

Festival je započeo u 18:00 sati s kreativnim radionicama. Naša volonterka Anna vodila je radionicu šivanja gdje su izradili ražu. Uz šivanje mladi su imali priliku i crtati uz vodstvo Aleksandre Škrtić, a i raditi skulpture na ljetnoj školi keramike koju je vodila Nela Zovko. Dok smo radili razne crteže, skulpture i plišance, Dalibor Juras je izrađivao radove radikalne frakcije eksperimentalnog crtanja. U sklopu festivala održao se i kviz pod nazivom KAkviz na kojem je sudjelovalo 10 timova od kojih je prvo mjesto osvojio tim “Mi smo iz Bjelovara”, a deveto mjesto naš tim Carpe Diem/Kinoklub Karlovac/DrONe “Raže”. Prvi dan festivala zatvoren je s filmom iznenađenja “Badman” u organizaciji Kinokluba Karlovac.

ArtiKA – Drugi dan
Zbog najavljenog kišnog vremena otkazujemo nastup benda Anunnaki i prezentaciju polaznika glazbenih radionica udruge BUKA dok će se kreativna radionica, radionica keramike i face painting održati u DC Prostorija od 18 do 20 sati.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost udruge Carpe Diem.