Održane posljednje radionice kreativnog pisanja

Aktivnosti u projektu “Čitanje je važno, uključuje nas snažno” UP.02.1.1.15.0076, uspješno se provode pa je tako i radionica kreativnog pisanja pod vodstvom Darka Lisca uspješno privedena kraju.

Radi učeničkih obaveza, između ostalog – mature, odlučeno je da se posljednje dvije radionice održe ovu srijedu 1.6.2022. Na taj način smo oslobodili vrijeme učenicima za sve što im predstoji ali istovremeno i dali mogućnost da uz upute voditelja ispišu nešto više priča/scenarija.

Tako su polaznici na posljednjem susretu s voditeljem razgovarali o osnovnim žanrovima, pisali kratke crtice u različitim žanrovima (horor, komedija, ljubavni) na istovjetan zadani scenarij. Za kraj, voditelj Darko Lisac dao je polaznicima preporuke vezano za korištenje literature (beletristike, publicistike i stručne) žele li naučiti nešto više.

Nositelj projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno, UP.02.1.1.15.0076. je Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, a provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom Carpe Diem u vremenskom periodu od 16. rujna 2021. do 16. rujna 2023. g. Posebni cilj projekta je dostupnost čitalačkih programa i materijala osobama izvan mjesta boravka/stanovanja te je projektom planirana nabava bibliobusa koji će pružati usluge pokretne knjižnice na podučju cijele Karlovačke županije.