Umjetnički tečajevi i likovne radionice

Nakon duže pauze od listopada 2021.g. u organizaciji udruge Carpe Diem počinju  tečajevi crtanja i slikanja, umjetničke keramike te likovne radionice.

Zbog pandemije uzorkovane COVID 19 bolesti te posljedično uvođenjem epidemioloških mjera udruga Carpe Diem obustavila je većinu svojih aktivnosti u fizičkom obliku. Nakon godine i pol ponovno smo započeli svojim aktivnostima pa tako i sa tečajem crtanja i slikanja, tečajem keramike te likovnom radionicom za djecu. Zbog pandemije uzorkovane COVID 19 bolesti te posljedično uvođenjem epidemioloških mjera udruga Carpe Diem obustavila je većinu svojih aktivnosti u fizičkom obliku. Nakon godine i pol ponovno smo započeli svojim aktivnostima pa tako i sa tečajem crtanja i slikanja, tečajem keramike te likovnom radionicom za djecu. 

Tečaj crtanja i slikanja namijenjen je učenicima srednjih škola, studentima i odraslima, a vodi ga akademska slikarica Aleksandra Goreta. Tečaj crtanja i slikanja obrađuje crtačke i slikarske tehnike, priprema polaznike za prijemne ispite na Akademijama likovnih umjetnosti, školama primijenjenih umjetnosti, pomaže onima koji žele razviti svoj hobi i kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme.  

Likovna radionica, koju vodi Aleksandra Škrtić, profesorica likovne kulture, održava se u prostoru Centra za mlade u Grabriku i namijenjena je djeci od 5 do 14 godina. Likovna radionica prilagođena je uzrastu svakog djeteta te obuhvaća različite likovne i kreativne tehnike – crtanje, slikanje, modeliranje, izrade slikovnica, stripa i sl.

Tečaj keramike namijenjen je svim dobnim skupinama te se preporuča svima koji se žele opustiti u društvu kroz kreativan rad, izraditi predmet od gline te doživjeti proces pretvaranja komada zemlje u umjetničko djelo ili uporabni predmet. Na tečaju keramike polaznici moći će se upoznati sa vrstama gline i alatima za obradu, naučiti tehnike modeliranja i ukrašavanja predmeta, suhu obradu predmeta, oslikavanje i glaziranje, slaganje predmeta u peć i biskvitno paljenje, glaziranje pa opet pečenje kada će polaznici ostvariti gotov glazirani keramički predmet. U kasnijoj varijanti polaznici će raditi u raku tehnici te, ukoliko bude interesa, na grnčarskom kolu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-mail adrese info@carpediem.hr , tel: 422 347, mob: 091 422 3470 ili osobno u Centru za mlade u Grabriku, M. Vrhovca 13. 


Također, za sve one koji više vole online aktivnosti, u provedbi su i online umjetničke aktivnosti u sklopu projekta Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu koje obuhvaćaju niz radionica iz područja multimedije, lutkarstva, 3D umjetnosti, književnosti… više informacija o aktivnostima nalazi se na ovom linku. Info:Aleksandra PodrebaracM: 091 422 3470E: alex@carpediem.hr