Job Club for Youth – Karlovac

23 October 2015
No Comments
1,568 Views

Udruga Carpe Diem započela je 3. ožujka 2015. provođenje EU projekta ''Job Club for Youth – Karlovac'' čije je trajanje 16 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 78.906,72 eura, gdje sufinanciranje Europske unije kroz Europski socijalni fond iznosi 68.814,00 eura (87,21%). Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Karlovac.


Opći cilj projekta je smanjiti broj nezaposlenih mladih, dok je njegov specifični cilj razviti usluge za nezaposlene mlade kroz koje će mladi stjecati vještine traženja posla i dodatna znanja potrebna na tržištu rada. Ciljna skupina je 96 mladih nezaposlenih osoba u gradu Karlovcu u dobi od 15 do 29 godina.


U sklopu projekta osnovat će se Klub za zapošljavanje kroz koji će mladi stjecati vještine traženja posla. Sudjelovanjem u Klubu za zapošljavanje naučit će kako napisati CV i motivacijsko pismo, gdje i kako tražiti oglase za posao, kako kontaktirati poslodavce i kako se ponašati na razgovoru za posao. Trening kroz Klub za zapošljavanje traje 3 tjedna. Prva dva tjedna trening se održava u grupi, a treći tjedan individualno.


U sklopu projekta napravit će se i istraživanje o potrebama za dodatnim znanjima na tržištu rada koja bi mladi trebali imati. Na temelju istraživanja izrađuje se baza koja sadrži imena 10 stručnjaka koji će nakon završetka projekta volonterski raditi s mladima na stjecanju tih znanja.


Više informacija o EU projektima možete pronaći na stranici www.strukturnifondovi.hr.Europski socijalni fond


 Godina: 2015. - danas

Neki od naših projekata


Job Club for Youth - Karlovac
Job Club for Youth - Karlovac
Job Club for Youth - Karlovac
Job Club for Youth - Karlovac