Ja to mogu

27 September 2017
No Comments
137 Views
„Ja to mogu, ja to znam – živim sam(a)“ je trogodišnji program osnaživanja za samostalan život i sastoji se od 5 glavnih aktivnosti po godini provedbe: radionice socijalnih i životnih vještina, radionice aktivnog traženja posla, osobno usmjereno planiranje, aktivno uključivanje u lokalnu zajednicu i doživljajna pedagogija.„Ja to mogu, ja to znam – živim sam(a)“ je trogodišnji program osnaživanja za samostalan život i sastoji se od 5 glavnih aktivnosti po godini provedbe: radionice socijalnih i životnih vještina, radionice aktivnog traženja posla, osobno usmjereno planiranje, aktivno uključivanje u lokalnu zajednicu i doživljajna pedagogija.

Ciljevi programa su: • povećanje kvalitete uslugekroz podršku transformaciji i deinstitucionalizaciji • smanjenje socijalne isključenosti i siromaštva • poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina • razvoj suradničkih odnosa različitih pružatelja usluga ustanova socijalne skrbi, udruga i sl.Ciljna skupina su mladi od 15 do 21 godinu, korisnici smještaja alternativne skrbi a koji se pripremaju za samostalni život u organiziranom stanovanju ili im prestaje usluga smještaja te će krenuti u samostalni život.
Provoditelj programa je Carpe Diem- udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih.Partneri na programu su: Centar za  pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor Karlovac i Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac.

Program „Ja to mogu, ja to znam – živim sam(a)“ provodi se u okviru trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge za razdoblje od 2017. do 2020. godine“, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 510.000,00 kuna.

 

Kontakt info


CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih
Vrbanićev perivoj 4
47000 Karlovac
info@carpediem.hr
Aleksandra +385 91 422 3470
Marko +385 91 422 3471


Neki od naših projekata


JA TO MOGU_LOGO
Vizual Blok
JA TO MOGU_LOGO_CB