Sve o nama

Osnovni podaci

-

Puni naziv: CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih

Sjedište: Vrbanićev perivoj 4, 47000 Karlovac

Datum osnivanja: 18.11.2005.

Datum upisa u registar: 08.12.2005.

Registarski broj udruge: 04000902

OIB: 75807908806

IBAN: HR9424020061100452084

SWIFT: ESBCHR22

Banka: Erste & Steiermärkische

Djelatnosti

+

– informiranje mladih o lokalnim, nacionalnim i europskim temama

– neformalno obrazovanje mladih radi stjecanja i razvijanja znanja i vještina

– razvijanje i promicanje volonterstva te posredovanje u volonterskoj razmjeni

– pružanje psihosocijalne pomoći i savjetodavne potpore pojedincima i skupinama

– promicanje aktivnog i europskog građanstva

– omogućavanje umjetničkog izražavanja pojedinca i skupina

– stvaranje kontakata u zemlji i svijetu sa sličnim organizacijama radi razmjene iskustava, informacija, ideja, projekata i sl.

Upravni odbor

+

Suzana Šnajdar – predsjednica U.O.

mr.sc. Ivan Delić – član U.O.

Ana Matan – član U.O.

Aleksandra Podrebarac

-

Predsjednica udruge & voditeljica Centra za mlade

Aleksandra Podrebarac

Osnivačica i predsjednica udruge, zaposlena u udruzi od 2008.g. Dugogodišnje iskustvo u radu civilnog društva je izgradila kroz volonterski rad u Udruzi likovnih autora Karlovac, Carpe Diem, Bratstvo svetog Mihovila te nekoliko različitih udruga i institucija u Karlovcu. Zaposlena je kao voditeljica Centra za mlade u Grabriku i lokalnog volonterskog centra VolonterKA. U životu cijeni toleranciju, altruizam i slobodu u svim segmentima.

alex@carpediem.hr

Marko Petančić

+

Tajnik udruge i voditelj Info centra za mlade

Marko Petančić

Od 2008.g. volontira u udruzi Carpe Diem, a od 2010. zaposlen kao voditelj Info centra za mlade. Aktivno sudjeluje u razvoju i stvaranju boljih uvjeta za mlade (Savjet mladih grada Karlovca, Gradsko vijeće za prevenciju, Radna skupina za analizu i definiranje rada s mladima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku), mentorira udruge mladih te im pomaže u organizaciji kulturnih i umjetničkih projekata i inicijativa.

marko@carpediem.hr

Sandra Pavlović

+

Projektna asistentica i koordinatorica međunarodne suradnje

Sandra Pavlović

Po zanimanju profesor hrvatskog jezika i književnosti i sociologije. U udruzi Carpe Diem počela volontirati 2012., a zaposlena je od 2013. Trenutno radi u udruzi kao koordinator projektnih aktivnosti i koordinatorica međunarodne suradnje.

sandra@carpediem.hr

Filip Škot

+

Voditelj projekta Centar za mlade Grabrik i koordinator volontera

Filip Škot

Udruzi se pridružuje 2015. kao volonter u organizaciji festivala ArtiKA i na Portalu za mlade. Od 2016. godine zaposlen je u udruzi Carpe Diem na projektu “Klub mladih – Centar za mlade Grabrik” kao asistent projekta, potom kao voditelj projekta te od 2017. i kao koordinator volontera na projektu “VolonterKA – Volonterski centar Karlovac”.

filip@carpediem.hr

Lukas Šomek

+

Urednik Portala za mlade

Lukas Somek

Od 2011. volontira na raznim festivalima i koncertima, a od 2016. zaposlen kao promotor projekta “Klub mladih – Centar za mlade Grabrik” te od 2017. kao urednik Portala za mlade.

lukas@carpediem.hr

Katarina Tonžetić

+

Voditeljica programa i savjetnica za promociju deficitarnih zanimanja za mlade

U udrugu se uključuje kroz volontiranje 2014.g. kroz projekte udruge te na PickUp music festivalu i Foto danima mladih. Trenutno zaposlena u udruzi Carpe Diem na projektu „Zavrti promjenu“ – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca kao koordinatorica volontera.

katarina@carpediem.hr

Valentina Gambiroža

+

Job Club trenerica

Valentina se pridružila Carpe Diem timu u lipnju 2017. godine kao trener i edukator, po struci profesorica francuskog jezika i pedagoginja. U dosadašnjem iskustvu bavila se radom s mladim osobama, a sada to nastavlja činiti u našem timu. Slobodnog vremena uglavnom nema ali kad ga pronađe uglavnom čita knjige, ide na koncerte i voli se praviti da zna plesati.

valentina@carpediem.hr

Filip Bojić

+

Voditelj promocije i koordinator aktivnosti Centra za mlade Grabrik

Od 2017. volontira u Carpe Diemu, a od 2018. zaposlen kao voditelj promocije i koordinator aktivnosti Centra za mlade Grabrik. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem kratkih priča i sličnih literarnih materijala.

filip.bojic@carpediem.hr

Branimira Penić

+

Voditeljica projekta

Branimira se Carpe Diem timu priključila volontiranjem u raznim aktivnostima udruge, provođenjem radionica pa projektu “Biram, reagiram, preveniram”, te sada i zaposlenjem po projektu “Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije”. Po struci pedagoginja, Branimira je dugogodišnja volonterka u raznim organizacijama i institucijama diljem Hrvatske, te je u posljednje tri godine aktivno uključena u rad civilnog društva. Kad uhvati malo slobodnog vremena, voli čitati, gledati serije, šetati psa, plivati po Korani i družiti se s prijateljima.

branimira@carpediem.hr

Karla Cikojević

+

Job Club trenerica

Karla je završila Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, smjer socijalna pedagogija. Carpe Diem timu pridružuje se u srpnju 2018. godine na mjestu trenerice u klubu za zapošljavanje mladih.

karla.cikojevic@carpediem.hr

Vizija

-

Aktivno i odgovorno društvo jednakih mogućnosti.

Misija

-

Carpe Diem izgrađuje održivo društvo kroz neformalno obrazovanje, jačanje ljudskih resursa, razvoj kapaciteta zajednice njegujući toleranciju i pravednost.

Godišnji izvještaji

Kontakt info


CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih
Vrbanićev perivoj 4
47000 Karlovac
info@carpediem.hr
Aleksandra +385 91 422 3470
Marko +385 91 422 3471


Neki od naših projekata